Circuit Zolder -- 24 april 2021 -- Oh wat waren ze opgelucht en blij dat er, na een winter sleutelen, weer een trackday was en dat er getest en gereden kon worden. Geen MGF Cup car want die wordt nog even voorzien van een livery, maar wel opnieuw de MG ZR190 Cup Car. Deze viel vorig jaar uit met een gebroken krukas. Een sterkere versie van de krukas werd samen met nieuwe drijfstangen, nieuwe zuigers en het vliegwiel gebalanceerd en gemonteerd. De kans om opnieuw schade te rijden met dit competitiebeest is alvast weer gereduceerd. Bruno Verberck hield dan ook nog het gas enigszins onder controle tijdens z'n 2-uur-durende stint van 14u00 tot 16u00. Geen gekke dingen en het toerental beperken tot ca. 6000tpm. was de opdracht.

Nieuw in de Eight on Track stal is een wat vreemde eend ... of een vreemde leeuw: een Peugeot 206GTi Cup. Het project startte al veel eerder, maar afgelopen woensdag was het de maiden trip van deze Cup Car. De auto voldoet aan de eisen gesteld voor de Cup races en heeft een livery gekregen die zowat de huisstijl van Eight on Track begint te worden. Knap werk van Dave Van Gestel en we wensen hem vooral veel fun en succes in dit nieuw hoofdstuk. Bijgevolg zal de Rover 114 Cup wat minder te zien zijn. Dave laadde na zijn 2 uren rijden de Peugeot weer op met een brede glimlach. Dit gaat nog vaak goedkomen.

Vorig jaar werd een trackday nog gestaakt door een defecte schokdemper, maar deze keer bleef de MG ZR170 Cup Car van Gerry Dubois rondjes draaien. In zijn opvallende blauwe/fluo-oranje look moet je hem gezien hebben.

Rookie Fran Boeykens bracht de gele MG ZR mk1 mee naar het circuit om rondjes te rijden en vooral veel bij te leren. Het mooie weer en de zalig rijdende MG ZR zijn ideaal voor deze omstandigheden. Al velen zijn haar voorgegaan om de eerste kilometers op Zolder met deze geprepareerde auto te maken. 

Het team mocht beroep doen op de kennis en het talent van Cédric Wauters. Cédric rijdt o.a. Belcar met de Lamborghini Huracan en kon onze piloten nog wat tips geven. Het uitwisselen van ervaringen leidde al snel tot enkele seconden winst. Een samenwerking die al snel loont. We zien u graag nog eens terug, Cédric !! 

  • 20210414-Skylimit-Trackday-TinoJacobs_01_resized
  • 20210414-Skylimit-Trackday-TinoJacobs_02_resized
  • 20210414-Skylimit-Trackday-TinoJacobs_03_resized
  • 20210414-Skylimit-Trackday-TinoJacobs_04_resized
  • 20210414-Skylimit-Trackday-TinoJacobs_07_resized
  • 20210414-Skylimit-Trackday-TinoJacobs_10_resized

Officiële foto's van Tino Jacobs