2020-10-09 In het speciale jaar 2020 is het dan toch weer heel fijn als we voor de 2de maal dit jaar naar het circuit Jules Tacheny in Mettet (B) mogen. Organisator GPDays had er z'n laatste Trackday van het jaar en zowel organisatie als circuit trekken ons aan. Eight on Track kwam dan ook met 4 auto's en 2 pitboxen in actie: De MG ZR170 Cup Car met Gerry Dubois, de MG ZR190 Cup Car met Bruno Verberck, de Rover 114 Cup Car met Dave Van Gestel en eerder nieuw, de MGF Cup Car met Fran Boeykens. De MGF was eerder al voor enkele rondjes te zien in Croix, maar moest daar voortijdig aan de kant door een ophangingsprobleem. 

Eerder dit jaar was het hier heet, nu waren de weersomstandighden helemaal anders: kil en nat, maar het circuit droogde snel op en de herfstzon kwam te voorschijn. Na een hele periode van regen was dit zeker een meevaller om een trackday droog te kunnen rijden. De plannen konden echter snel opgeborgen worden voor de twee aanwezige ZR's. Een probleem met de aandrijflijn op de ZR190 en een defecte schokdemper op de ZR170 zorgden ervoor dat hun aantal rondjes beperkt bleven. Dave maakte zich helemaal vertrouwd met het voor hem nieuwe circuit en de rondetijden werden kleiner en de 'smile' werd groter. Eenauto met een goede balans rijdt hier geweldig.

Voor de MGF en 'junior' Fran was het een first outing. Wat kan de MGF aan, hoe gedraagt ie zich en houdt ie het vol ? Fran kende het circuit wel, maar ging nu alleen de baan op. De MGF gedraagde zich voorbeeldig. Fran werkte ronde na ronde aan haar tijd en kon de dag besluiten met mooie resultaten. Toen Bruno enigszins gereserveerd achter het stuur kroop, om misschien maar 1 rondje met de MGF te rijden, hadden we niet verwacht om hem elke keer weer langs de pitmuur te zien rijden. Hij en de auto hadden er plezier in. Nog enkele dingen op punt stellen en de MGF is een waardige member van de Eight on Track stal.